CURSUS / LEZING

TRAUMA & HOMEOPATHIE

“Niet meer de oude” sinds een traumatische ervaring
Integrale begeleiding van trauma met klassieke homeopathie en coaching

Een trauma is meestal een gevolg van een rampzalige gebeurtenis. Bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, geweld, pesten, het overlijden van een dierbare. De klachten die vaak voorkomen zijn slaapproblemen, overmatig transpireren, hartkloppingen, trillen, depressiviteit, hyperventilatie, angststoornissen en herbeleving. In zware gevallen heet dit een post traumatische stress stoornis (PTSS). De klachten kunnen zich meteen of soms pas jaren na de gebeurtenis voordoen.

Mijn praktijk en X-Terra dynamische klantondersteuning hebben samen een unieke en integrale aanpak ontwikkeld voor de begeleiding van mensen die psychische en/of emotionele klachten hebben. Deze samenwerking is ontstaan uit de ervaring dat brede ondersteuning op zowel het lichamelijke, emotionele als psychische vlak mensen helpt het trauma te verwerken en de regie over hun leven terug te krijgen.

Als je interesse heeft in dit thema of je herkent in de klachten, neem dan contact op voor meer informatie.

Eerste Hulp met Homeopathie – 4 avonden

Een vinger tussen de deur, een verstuikte enkel, hoge koorts of een insectenbeet. Niet bij alles is een dokter nodig en veel gaat vanzelf over. Maar altijd probeer je iets te vinden om de klachten te verlichten, voor jezelf, je kind of voor een ander.
Tijdens de cursus worden achtergrond en basisprincipes van de homeopathische geneeswijze uitgelegd. Vervolgens worden diverse groepen klachten behandeld. Aan het eind van de cursus kunt u een passend homeopathisch geneesmiddel vinden bij de besproken klachten zodat u deze snel een duurzaam kunt genezen.

Opzet van de cursus
De cursus wordt gehouden op vier avonden van 19:30 tot 21:45 uur. In elke bijeenkomst worden theorieblokken behandeld, maar u gaat ook zelf aan de slag met opdrachten. Elke les is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en om nader in te gaan op een praktijksituatie bij u in de omgeving. Aan het eind van de cursus kunt u besluiten of u een basisset met de homeopathische middelen wilt aanschaffen.

De cursus is interessant als u (nader) kennis wilt maken met klassieke homeopathie en op natuurlijke wijze zelf de gevolgen van kleine ongelukken wilt behandelen. De maximale groepsgrootte is 10 deelnemers. De reguliere EHBO wordt, waar mogelijk, ook besproken maar valt buiten de doelstelling van deze cursus.

Neem contact op voor meer informatie.