LEVEND BLOED ANALYSE / BODYSCANALYZER

Wat is Levend Bloed Analyse?

Voor de Levend Bloed Analyse wordt een klein druppeltje bloed uit de vinger onder de microscoop gelegd. Uit dat kleine druppeltje kunnen we met behulp van donkereveld microscopie beoordelen hoe de kwaliteit van het bloed is en daarmee krijgen we een indicatie van je gezondheidsstatus.

Wat is er te zien in het bloed?

Het is fascinerend wat er allemaal in het bloed te zien is. Je kunt meekijken op het beeldscherm:
We zien rode bloedcellen die worden beoordeeld op de vorm, de afmeting en hoe ze zich gedragen. We kijken naar hoe bloedplaatjes zich gedragen. Van de witte bloedcellen kijken we naar de hoeveelheid, de soort en de activiteit. Daarnaast is er het plasma, de vloeistof waarin rode en witte bloedcellen vervoerd worden. Dit hoort schoon te zijn, maar er kunnen zich allerlei afwijkingen voordoen zoals parasieten, bacteriën, kristallen, gisten, schimmels, fibrine, cholesterol.

Waarom Levend Bloed Analyse?

Levend Bloed Analyse pas ik toe in mijn praktijk omdat het waardevolle informatie kan geven over de gezondheidsstatus. Je kunt hierdoor preventief maatregelen nemen om ontwikkeling van ziekten voor te zijn. En natuurlijk is de analyse ook een prachtig medium om de voortgang van de behandeling te kunnen monitoren.

Droog Bloed Analyse

Om een nog duidelijker beeld te krijgen van je gezondheidsstatus wordt er ook meteen een analyse gemaakt van een droge bloeddruppel. De manier waarop deze stolt geeft informatie over degeneratieprocessen en vrije radicalenstress in je lichaam.

Bodyscanalyzer

Regelmatig vragen patiënten of ik kan constateren of er misschien tekorten zijn aan bepaalde stoffen (zoals bijvoorbeeld vitamine B12, vitamine D, C en de hormoonbalans) in hun lichaam . Om aan deze vraag te kunnen voldoen werk ik naast levend bloedanalyse en ook met de bodyscanalyzer.

Deze bodyscanalyzer werkt op basis van electromagnetisme en scant in korte tijd alle belangrijke lichaamssystemen en stoffen in het lichaam en geeft eventuele afwijkingen aan.

Om je een idee te geven wat je onder andere met de scan kunt zien:

  • hormoonbalans (vrouwelijke en mannelijke hormonen, stresshormonen, schildklierhormonen)
  • mate van chronische stress (aan de hand van stresshormonen en bijnierfunctie)
  • gevoeligheid voor diabetes
  • tekorten van vitaminen/mineralen /aminozuren/enzymen
  • effectiviteit van organen (hart, darm, nieren, lever, longen, alvleesklier)
  • bloeddoorstroming
  • hersenfunctie

De scan hoort overigens bij de homeopathische behandeling en wordt naar behoefte ingezet. Het is tevens een goede manier om de voortgang van de behandeling te monitoren.

NB: levend en droogbloed analyse en de bodyscanalyzer valt niet onder reguliere diagnostische methodiek.