was successfully added to your cart.

Tamara’s Ratatouille

Het onderstaande recept is een van mijn
favoriete gerechten en bevat veel vezelrijke
groenten – een echte aanrader:

Recept voorYotam
Tamara’s Ratatouille
Uit Plenty van Yotam Ottolenghi

Nodig:
1,1 dl zonnebloemolie  (kan ook met veel minder olie)
2 kleine rode uien, in blokjes van 3 cm
4 tenen knoflook, in plakjes
1/2 verse groene chilipeper, in dunne ringetjes
2 kleine rode paprika’s, in stukjes van 3 x 3 cm
1/2 kleine flespompoen, geschild en in blokjes van 3 cm
1 kleine pastinaak, geschild en in blokjes van 3 cm
200 gram haricots verts, afgehaald
1 middelgrote courgette, in blokjes van 3 cm
1/2 grote aubergine, geschild, in blokjes van 3 cm
1 kleine aardappel, geschild, in blokjes van 3 cm (zelf neem ik hier zoete aardappel)
2 middelgrote tomaten, ontveld en fijngehakt
1/2 el fijne rietsuiker of palmsuiker
1 el tomatenpuree
2 dl water
fijngesneden koriander, om te garneren (naar keuze)
zout en zwarte peper

Bereiden:
Giet tweederde van de olie in een gietijzeren braadpan of braadpan met een dikke bodem en zet hem op halfhoog tot hoog vuur
•doe de uien erin en fruit ze af en toe roerend 5 minuten
•roer de knoflook, chilipeper en paprika door de ui en bak alles weer 5 minuten
•voeg de pompoen en pastinaak toe en bak 5 minuten
•schep alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een middelgrote kom, en laat zo veel mogelijk olie in de pan achter.
•giet de overgebleven olie erbij ven verhit deze
•bak nu de haricots verts, courgette en aubergine 5 minuten en schep ze af en toe om
•doe de inhoud van de kom weer in de pan en voeg ook de aardappelblokjes, tomaten, suiker, tomatenpuree en royaal zout en peper toe
•roer alles goed door elkaar, giet het water erbij tot de groenten tot de helft in het water staan.
•zet het deksel op de pan en laat de groenten 30 minuten pruttelen
•proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe
•verhit de oven tot 200gr C.
•Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan in een grote braadslee tot een 2-3 cm dikke laag
•giet het kookvocht erover en zet de braadslee nog 30 minuten in de oven
•de groenten moeten nu botergaar en het vocht vrijwel ingekookt zijn
•garneer ze eventueel met koriander en geef er gestoomde witte rijst bij
Eet Smakelijk!