VOEDINGSADVIES

Voedingsadvies

We realiseren ons steeds meer hoe belangrijk voeding is als basis van onze gezondheid. Want voeding levert brandstof en de bouwstenen voor het lichaam, zodat alle lichaamsprocessen goed verlopen. Ook de medische wetenschap toont  steeds meer belangstelling voor de relatie tussen voeding en ziekte. Jammer dat er niet altijd wat mee wordt gedaan richting de patiënt. Je kunt je dan als patiënt, met bijvoorbeeld een prikkelbare darm, best onbegrepen voelen.

Herken je deze problemen?

Wanneer je merkt dat je klachten krijgt zoals prikkelbare darm, maagpijn, opgeblazenheid, migraine, allergie, gal- of nierstenen, chronische ontstekingen, jicht, vermoeidheid, diabetes, overgewicht, te hoge bloeddruk of cholesterol, is het zinvol om naar je voeding te kijken.

Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben  bijvoorbeeld:

  • dat je immuunsysteem overprikkeld is, waardoor je lichaam allergisch reageert op pollen, huismijt of voeding.
  • dat je lichaam niet goed in staat is om afvalstoffen af te voeren waardoor je last van steenvorming, jicht of hoofdpijn hebt
  • dat je in aanleg risico hebt op diabetes en je voedingspatroon aangepast moet worden
  • dat je veel stress hebt en je darmen, die heel gevoelig zijn voor stress, overprikkeld zijn geraakt
  • dat je darmflora uit balans is geraakt door stress of anti-biotica gebruik, waardoor je bijvoorbeeld last hebt van te frequente ontlasting of steeds terugkerende schimmelinfecties.

Dit zijn allemaal klachten die kunnen verbeteren met voeding en ondersteuning met homeopathische middelen. Mensen staan soms versteld dat dit zo’n groot effect kan hebben op het verbeteren van hun gezondheidstoestand.

“Na twee jaar veel klachten door PDS, kwam ik bij Hester terecht. Baatte het niet, dan schaadde het ook niet. De artsen uit het reguliere medisch circuit vonden dat ik de klachten maar moest accepteren en op mijn eten moest passen, maar waar moest ik dan op letten? Altijd pijn, moe en misselijk. Hester heeft me geholpen met een speciaal dieet voor mensen met PDS en daardoor wist ik wat ik wel en niet kon eten. Binnen een week waren alle klachten verdwenen! En dat is zo gebleven.”

Monique – Deventer

Als je gewicht je in de weg zit

Een gezond gewicht kan veel kan bijdragen aan de algehele gezondheid. Daarom begeleid ik mensen met afvallen en het stabiliseren van het gewicht.

Als je kampt met overgewicht of teveel buikvet, kan dat ook een lichamelijke oorzaak hebben. Bijvoorbeeld doordat je stofwisseling is ontregeld. Of je hebt diabetes. Of je schildklier werkt niet goed. Of je bloedsuikerspiegel schommelt. Het kan ook komen door het gebruik van een bepaald soort medicijnen.

Kom je de eerste keer bij mij, dan nemen we eerst je huidige situatie onder de loep en onderzoek ik oorzaak van het overgewicht. Dan beoordelen we samen welk gewicht het beste bij jou past en hoe je jouw doelstelling het beste kunt bereiken. Ik werk met verschillende methoden om je hiermee te helpen.

  • VP3 – afvallen met een speciaal stofwisselingsprogramma
  • END (Eten na Diëten) – voorkomen dat je weer aankomt

Kijk bij GEZOND GEWICHT wat deze programma’s voor jou kunnen doen.