Voeding als basis van onze gezondheid

We realiseren ons steeds meer hoe belangrijk voeding is als basis van onze gezondheid.

Voeding levert brandstof en bouwstenen voor het lichaam, zodat alle lichaamsprocessen goed kunnen verlopen. Verkeerde voeding kan daarom voor gezondheidsproblemen zorgen. In de homeopathische behandeling kan voedingsadvies een onderdeel van de behandeling zijn. Een op maat gemaakt voedingsplan kan je weer op weg helpen naar een gezonder leven en zorgen dat je fit blijft.

Want voeding is nog steeds het beste en het eerste medicijn voor de mens!

 

Herken jij deze problemen?

Dit zijn klachten die kunnen verbeteren met de juiste voeding en ondersteuning met homeopathische middelen. Mensen staan vaak versteld, dat dit zo’n groot effect kan hebben op het verbeteren van de gezondheidstoestand.

Om je gezondheidstoestand aan het begin van de behandeling in kaart te brengen beginnen we met een Bodyscan en metingen van de bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker, en indien nodig de verbranding en lichaams-samenstelling (vet, vocht, spiermassa).  Tijdens vervolgconsulten worden deze metingen herhaald om het effect van de behandeling te monitoren.

Na twee jaar veel klachten door PDS (Prikkelbaar darm Syndroom) kwam ik bij Hester terecht. Baatte het niet, dan schaadde het ook niet. De artsen uit het reguliere medische circuit vonden dat ik de klachten maar moest accepteren en op mijn eten moest passen, maar waar moest ik dan op letten? Altijd pijn, moe en misselijk. Hester heeft me geholpen met een speciaal dieet voor mensen met PDS en daardoor wist ik wat ik wel en niet kon eten. Binnen een week waren alle klachten verdwenen! En dat is zo gebleven
Monique
Deventer

Als je gewicht je in de weg zit

Een gezond gewicht kan veel bijdragen aan de algehele gezondheid. Daarom begeleid ik mensen met afvallen en het stabiliseren van het gewicht. 

Als je kampt met overgewicht of een teveel aan buikvet, kan dat ook een lichamelijke oorzaak hebben. Bijvoorbeeld, doordat de stofwisseling is ontregeld, je diabetes hebt, of de schildklier niet goed werkt.  Maar ook een schommelende bloedsuikerspiegel, of het gebruik van medicijnen kunnen een nadelig effect hebben op je gewicht.

De behandeling

Tijdens het eerste bezoek wordt de huidige situatie onder de loep genomen en onderzoeken we wat de oorzaak kan zijn van het overgewicht. Dan beoordelen wij samen welk gewicht het beste bij jou past en hoe je die het beste kan bereiken.

Ik ondersteun je met homeopathie en begeleid je met het integreren van een gezond eetpatroon.

Ook werk ik met het speciale EPD3 voedingsprogramma dat bijzonder effectief is om de stofwisseling te resetten, de suikerspiegel te stabiliseren en effectief af te vallen.  Kijk hier voor meer informatie.