was successfully added to your cart.

Heb je last van terugkerende infecties?

De overheid heeft een website gelanceerd met informatie over het wereldwijde probleem van antibiotica resistentie (www.daarwordtiedereenbetervan.nl). Minister Schippers trekt 16 miljoen euro  uit voor onderzoek naar antibiotica resistentie. Een serieus probleem dus!

 

Hoe is het ontstaan?

De afgelopen decennia is antibiotica te pas en te onpas gebruikt om infecties te bestrijden bij mensen en in de veehouderij. Antibiotica leek jarenlang een wondermiddel. Het heeft ongetwijfeld vele levens gered, maar zoals altijd, is de natuur ons toch weer te snel af. Door het vele gebruik van antibiotica zijn er steeds meer bacteriën resistent geworden. Wetenschappers zijn druk op zoek naar alternatieve antibiotica. Het is niet ondenkbaar dat bacteriën daar ook weer resistent voor worden.

 

Wat zijn de gevolgen?

Vooral voor mensen die ouder of zwakker zijn kan dit fatale gevolgen hebben. Zo kan een longontsteking bij  iemand met een zwakke gezondheid dodelijk zijn. Maar ook bij gezonde mensen kan het tot grote problemen leiden, zoals bij Daphne Deckers. Zij vertelt op de WHO conferentie over antibioticaresistentie over haar jarenlange probleem met terugkerende blaasontstekingen die niet meer reageerden op antibiotica. (Daphne Deckers over AB resistentie). Kortom, door antibiotica resistentie hebben we niets meer om ernstige infecties te bestrijden en dat kan levensbedreigend zijn.

 

Wat kun je eraan doen?

De overheid adviseert goede hygiëne en verstandig gebruik van antibiotica. En toch is er veel meer aan te doen dan dat. De allerbeste remedie is nog altijd dat voorkomen beter is dan genezen. Maar dat is niet zo eenvoudig, want er zijn veel factoren die je weerstand kunnen verminderen zoals een chronische ziekte, medicijngebruik, stress of slaapproblemen.

 

Homeopathie kan helpen bij infecties

Homeopathie ondersteunt het herstelvermogen van het lichaam, waardoor het minder vatbaar is voor infecties. Homeopathie kan ook helpen om een infectie sneller op te lossen of complicaties te voorkomen. In mijn praktijk zie ik veel mensen met steeds terugkerende blaasinfecties, keelontstekingen, en verkoudheden. En bij kinderen zie ik vaak dat ze doorlopend verkouden zijn of chronische oorontstekingen hebben. Het lukt het lichaam dan niet om het probleem op te lossen.

Soms heeft je lichaam daar hulp bij nodig. Niet door symptomen te onderdrukken maar juist door het zelf genezend vermogen te stimuleren. Homeopathische middelen kunnen een krachtige impuls geven aan het lichaam om het probleem van binnenuit structureel op te lossen. En dat werkt!

Heb je ook last van terugkerende infecties en wil je dat duurzaam oplossen met Klassieke Homeopathie? Ik help je er graag bij.

 

NB: Homeopathie is geen vervanging voor antibiotica en raadpleeg altijd je huisarts bij ernstige infecties.

 

×