Corona Spreekuur

Corona Spreekuur

Het Coronavirus neemt epidemische vormen aan. Het veroorzaakt een zware griep die voor zwakkere mensen met gezondheidsproblemen, zoals longklachten of verlaagd immuunsysteem, levensbedreigend kan zijn.

Voorkomen is beter dan genezen!
Gelukkig hoef je niet af te wachten in de hoop dat het aan je voorbij gaat, want behalve verhoogde hygiëne maatregelen, kun je nog andere preventieve maatregelen nemen.

Omdat het hier een virus betreft zal antibiotica niet helpen. Het is dus van belang dat je een goede weerstand hebt tegen het virus zodat je geen of slechts zwakke symptomen ervan krijgt.

De volgende maatregelen kun je nemen om je weerstand te verhogen:
• Neem dagelijks 1000-3000 mg vitamine C (op basis van bioflavonoïden is milder voor de maag)
• Neem extra vitamine D3 (25 mcg) en ga zoveel mogelijk buiten in de zon
• Drink ruim voldoende water, en eet groenten en fruit met veel anti-oxidanten (kiwi, sinaasappel, bessen, alle koolsoorten, knoflook, shitake)
• Loop je veel risico neem dan ook anti-virale supplementen zoals extracten van vlierbes, Echinacea (rode zonnehoed), ginseng en zoethout (deze 2 laatste niet bij hoge bloeddruk).

Als je toch ziek wordt
Mocht je toch ziek worden, dan kan een homeopathisch middel complicaties voorkomen, en de ziekte minder lang en heftig laten verlopen. NB: Het is van belang om er snel bij te zijn. Om snel te kunnen handelen bied ik de mogelijkheid van een kort telefonisch consult om de symptomen te inventariseren. Je ontvang dan een of meer homeopathische middelen die specifiek bij jouw klachten passen.

Corona spreekuur
Tot eind maart houd ik iedere werkdag spreekuur tussen 18.30-19.30 uur, maar ook op andere tijden kun je een afspraak maken. Ook mensen die nog geen klant zijn van mijn praktijk kunnen hier gebruik van maken.

Natuurlijk hoop ik dat iedereen met deze adviezen in goede gezondheid blijft. Mocht dit niet zo zijn, neem dan snel contact op.

Maart/april detox maanden

Ondanks de nachtvorst laten de eerste tekenen van het voorjaar zich al zien. De narcissen komen

Waarom EPD3 werkt

Veel mensen die het EPD3 programma hebben gevolgd gaan bewuster eten na het ervaren van de

Corona weer in opmars

 Ik hoop dat je ook genoten hebt van de relatieve rust in de zomer wat betreft

Is cholesterol gevaarlijk?

In de jaren 60/70 werd cholesterol voorgesteld als dikke vet klodders die een rioolbuis verstoppen. Deze