Waarom EPD3 werkt

Veel mensen die het EPD3 programma hebben gevolgd gaan bewuster eten na het ervaren van de positieve effecten van het programma op hun gezondheid. Maar soms sluipen er na verloop van tijd weer wat kilo’s bij. Een EPD3 resetkuur laat je dan wederom ervaren wat voeding met je gezondheid doet.

EPD3 is meer dan alleen afvallen!

Voor de meeste mensen is de wens om af te vallen de aanleiding om met het programma te beginnen. Maar naast het afvallen, valt mij iedere keer weer op wat een geweldige gezondheidsresultaten het EPD3 programma brengt.

Hoe kan het dat je in zo korte tijd al zoveel gezondheidsverbetering bereikt? Het bewijst in ieder geval dat met de juiste ondersteuning ons lichaam een enorm herstelvermogen heeft.

Ik zal hieronder uitleggen waarom nu juist EPD3 zo goed werkt op veel voorkomende gezondheidsklachten.

Gezonde bouwstoffen

De EPD3 producten bevatten veel vitaminen en mineralen. Dit geeft een boost aan het immuunsysteem, waardoor er achterstallig onderhoud gepleegd kan worden. Zo gaat lichaam onder andere afvalstoffen afvoeren. En doordat de spijsvertering tijdens het programma minder energie vraagt, komt er meer energie vrij voor herstel. Juist doordat EPD3 een fulltime programma is kan het zoveel doen voor het lichaam in korte tijd.

Stabiele bloedspiegel

Het zijn vooral de vezels in de producten en het regelmatig eten, die zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierdoor blijft ook de insulinespiegel stabiel en wordt de vicieuze cirkel van een ontregelde stofwisseling doorbroken en kan er weer vet verbrand worden. De vezels zorgen ook voor een verlaging van het cholesterol doordat ze cholesterol binden. Vezels normaliseren de stoelgang,  wat direct merkbaar is bij mensen met chronische diarree.

Een stabiele insulinespiegel zorgt voor hormonale rust in het lichaam. Voor vrouwen is dit vooral merkbaar doordat menstruatie- en overgangsklachten verminderen. En mensen ervaren ook minder stress doordat cortisolspiegels in balans komen. Hierdoor verbetert ook de slaap en het humeur.

Regelmatig kleine beetjes eten

De meeste diëten hebben als gevolg dat de verbranding omlaag gaat, maar bij het EPD3 programma wordt de verbranding juist gestimuleerd door regelmatig kleine beetjes te eten. Dit draagt ook weer bij aan een stabiele suikerspiegel en het voorkomen van hongergevoel. Bovendien neemt door de kleine maaltijdjes de druk op de maag af, waardoor mensen minder last van zuurbranden hebben.

Afname buikvet en leververvetting

Behalve dat je je niet lekker kan bewegen met een te dikke buik, geeft teveel buikvet ook serieuze gezondheidsrisico’s. Door een overmaat aan buikvet ontstaan ontstekingsreacties in het lichaam. Men noemt deze ontstekingen ook wel laaggradige ontstekingen, omdat er meestal geen aanwijsbare ontstekingsplek in het lichaam is. Toch ervaren mensen vaak wel klachten. Dit kan in de gewrichten zijn, de wanden van de bloedvaten, maar ook in de darmen. Doordat het buikvet meteen effectief wordt aangepakt, verminderen deze ontstekingsreacties al vrij snel.

Een overmaat aan buikvet ontregelt ook de vochthuishouding. Mensen merken dan dat ze vocht vasthouden in enkels of handen.  Door afname van buikvet wordt de vochthuishouding genormaliseerd, wat tevens de  bloeddruk ten goede komt.

Ook leververvetting neemt af door het programma. Dit is ongelofelijk belangrijk voor de stofwisseling. Want  leververvetting belemmert processen die te maken hebben met de spijsvertering, de ontgifting en stofwisseling. Een vervette lever kan nauwelijks vet verbranden, wat zorgt voor meer vet opslag in….  juist weer de buikholte. En zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Alle  gezondheidsvoordelen op een rij:

 • De totaalcholesterol waarden zijn na 2 weken EPD3 meestal al met dik 1 punt gedaald.
 • De suikerspiegel wordt veel stabieler, ook bij mensen met diabetes II
 • Afname van  buikvet en leververvetting
 • Darmproblemen, zoals chronische diarree, verdwijnen
 • De bloeddruk daalt
 • Maagklachten, zoals zuurbranden, verminderen
 • Hormonale klachten nemen af
 • Mensen ervaren minder stress
 • Gewrichtspijnen verbeteren
 • De stemming, het denkvermogen en de slaap verbetert
 • De stofwisseling en verbranding worden gestimuleerd
 • Mensen voelen zich al snel fitter en actiever

Algeheel welbevinden

Door al deze veranderingen verbetert het algeheel welbevinden snel. Mensen voelen dat ze hun eigen lijf weer terugkrijgen en leren beter naar hun lijf luisteren. Ze voelen zich actiever, pakken weer met plezier de trap in plaats van de lift. Het gevoel van watten in het hoofd verdwijnt waardoor mensen ervaren dat ze weer helder kunnen denken. En als ze voor controle bij de praktijkassistent of huisarts komen zijn deze vaak zeer verbaasd over de resultaten.

Hoe verder na het programma

Als je eenmaal ervaren hebt wat voeding voor je gezondheid kan doen, dan wil je dat effect natuurlijk behouden. Kun je daarbij ondersteuning gebruiken, dan help ik je er graag bij. Het doel is dan om de principes van het programma voortzetten in een structureel gezond voedingspatroon. Dat blijft tenslotte altijd de basis!

Wil je meer weten over wat EPD3 specifiek voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op.

CONTACT

Maart/april detox maanden

Ondanks de nachtvorst laten de eerste tekenen van het voorjaar zich al zien. De narcissen komen

Corona weer in opmars

 Ik hoop dat je ook genoten hebt van de relatieve rust in de zomer wat betreft

Corona Spreekuur

Corona Spreekuur Het Coronavirus neemt epidemische vormen aan. Het veroorzaakt een zware griep die voor zwakkere

Is cholesterol gevaarlijk?

In de jaren 60/70 werd cholesterol voorgesteld als dikke vet klodders die een rioolbuis verstoppen. Deze