TIPS keuze zorgverzekeraar 2016

Het is weer tijd voor de keuze van je zorgverzekeraar voor 2016. Er verandert steeds iets, en om uit al die informatie wijs te worden heeft Zorgwijzer.nl een overzicht gemaakt van alle verzekeraars en de vergoedingen voor alternatieve zorg, inclusief Homeopathie en natuurgeneeskunde.

Waar moet je op letten?
Als je verzekerd wilt blijven van (gedeeltelijke)  vergoeding van de consulten, let dan goed op wat de dagvergoeding is en het totaal vergoedbare bedrag per jaar ten opzichte van de premie die je voor de aanvulling betaalt. Soms is de dagvergoeding zo laag dat je toch nog een flink deel van het consult zelf moet betalen. Let er ook op dat niet alleen artsen vergoed worden. Veel therapeuten zijn namelijk geen arts, maar hebben natuurlijk wel een geaccrediteerde opleiding gedaan op HBO niveau. Dus wil je je keuzemogelijkheid ruim houden beperkt je dan niet alleen tot artsen.

Medische basiskennis
Alle therapeuten die vergoed worden door zorgverzekeraars hebben naast hun vakgerichte opleiding ook de Medische Basiskennis opleiding gedaan, zoals die door iedereen in een zorgberoep verplicht is. Vanaf 2017 stellen de zorgverzekeraars echter de eis dat alle complementair werkende therapeuten de opleiding weer helemaal opnieuw moeten doen en een staatsexamen moeten afleggen. Alleen de therapeuten die dat examen met succes afleggen worden vanaf 2017 vergoed. Dus ook ik zit weer een jaar lang in de schoolbanken, zodat mijn klanten ook in 2017 verzekerd kunnen blijven van (gedeeltelijke) vergoeding van het consult.

Veel succes met het kiezen van een goede zorgverzekeraar. Ik hoop dat het overzicht aanvullende zorgverzekering je hierbij gaat helpen

Maart/april detox maanden

Ondanks de nachtvorst laten de eerste tekenen van het voorjaar zich al zien. De narcissen komen

Waarom EPD3 werkt

Veel mensen die het EPD3 programma hebben gevolgd gaan bewuster eten na het ervaren van de

Corona weer in opmars

 Ik hoop dat je ook genoten hebt van de relatieve rust in de zomer wat betreft

Corona Spreekuur

Corona Spreekuur Het Coronavirus neemt epidemische vormen aan. Het veroorzaakt een zware griep die voor zwakkere